Naturalna Woda Mineralna Alkaliczna Java: Skład i Właściwości

Naturalna Woda Mineralna Alkaliczna Java to doskonały wybór dla osób ceniących najwyższą jakość i zdrowy styl życia. Woda Java to naturalny sposób na cieszenie się zaletami wysokiego pH. Jej alkaliczne właściwości są doceniane przez miłośników zdrowego stylu życia.

Butelkowana u źródła, zachowuje pełnię naturalnych właściwości prozdrowotnych, dostarczając czystości, świeżości i minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Woda Java wyróżnia się alkalicznym odczynem pH, co sprawia, że doskonale wspiera organizm narażony na zakwaszenie wynikające ze stresu, niewłaściwej diety, intensywnego wysiłku fizycznego czy spożywania przetworzonej żywności.

Unikalne Właściwości Wody Java

JAVA Naturalna Woda Mineralna Alkaliczna to unikalny produkt o wysokiej zawartości wodorowęglanów i wyjątkowym profilu mineralnym, który pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Woda JAVA jest wodą alkaliczną (zasadową) o niespotykanie wysokim pH 9,2., dzięki temu stanowi doskonałe remedium na zakwaszenie ludzkiego organizmu, będące powszechnym problemem współczesnej cywilizacji, wynikającym z naszej diety, trybu życia i stresu.

Co jest największą zaletą picia wody alkalicznej? W celu uzupełnienia organizmu w elementy alkalizujące, nie ma potrzeby spożywania jej w bardzo dużych ilościach. Woda alkaliczna JAVA to produkt deficytowy. W Polsce wydobywana jest jedynie ze źródła na Podkarpaciu z głębokiego odwiertu w Humniskach na Podkarpaciu w okolicach Brzozowa, w jednym z najpiękniejszych rejonów Polski.

Skład Mineralny Wody Java

JAVA to naturalna alkaliczna woda mineralna. Posiada unikalny w skali Europy zasadowy wskaźnik pH 9,2. Suma składników mineralnych 1050 mg/l

Przeczytaj także: Gdzie kupić wodę destylowaną?

KATIONY mg/l ANIONY mg/l
Sód Na+322,4 Wodorowęglany HCO-3562
Wapń Ca2+2 Węglany CO2-3105,2
Potas K+1,4 Chlorki Cl-36,1
Magnez Mg2+1,22 Siarczany SO2-410,8

Korzyści z Picia Wody Alkalicznej Java

  • Dla młodych, silnych i zapracowanych: W czasie wysiłku fizycznego następuje bardzo duże zakwaszenie mięśni. Picie wody alkalicznej przed, podczas i po wysiłku podnosi poziom nawodnienia oraz redukuje zakwaszenie i zwiększa wydolność organizmu.
  • Dla odchudzających się: Ciało wytwarza tkankę tłuszczową, aby bezpiecznie zmagazynować śmiertelne kryształy kwaśnych trucizn z dala od ważnych organów jak wątroba, serce i nerki. Otyłość jest problemem zakwaszenia.
  • Dla tych co już trochę przeżyli i pobolewa tu i ówdzie: Woda alkaliczna przynosi długotrwałe efekty ponieważ przywraca równowagę zasadową w organizmie i dostarcza cennych przeciwutleniaczy.
  • Dla smakoszy: Kawa czy herbata zaparzona na tej wodzie ma wspaniały niepowtarzalny aromat i smak.

Wpływ na Równowagę Kwasowo-Zasadową

Wysoka zasadowość wody JAVA ma pozytywny wpływ na cały organizm. Jej regularne spożywanie poprawia sprawność fizyczno-intelektualną. Wspiera także proces termoregulacji. Woda o wysokim pH może być pomocna w przywracaniu i zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie.

Właściwości Antyoksydacyjne

Woda alkaliczna JAVA jest antyoksydantem, posiada ujemny potencjał REDOX. Przy samym źródle dochodzi on do -320 miliwoltów, natomiast w butelce ok. -6 mv. Większość wód mineralnych dostępnych w sklepach ma dodatni potencjał Redox, średnio powyżej 200 mv. Niski lub ujemny potencjał utleniająco-redukcyjny stwierdzono jedynie w "cudownych" wodach m.in. w Lurdes we Francji, Nordenau w Niemczech, Tlacote w Meksyku.

Historia Wody Java

Historia JAVY naturalnej wody alkalicznej sięga początków XX wieku. W tamtym czasie, w trakcie poszukiwań ropy naftowej w brzozowskim lesie wykopano 300-metrową studnię. Ówczesny biskup przemyski, zafascynowany tym odkryciem, zdecydował o budowie zakładu zdrojowego.

Tak powstało Uzdrowisko Brzozów-Zdrój, specjalizujące się w leczeniu reumatyzmu, krzywicy, miażdżycy i niewydolności nerek, które niestety zostało zniszczone w trakcie II wojny światowej. Dziś na tych terenach znajduje się ścieżka przyrodniczo-dydaktyczna: „Brzozów Zdrój”, ale wciąż można napotkać tam ślady istnienia zakładu zdrojowego.

W tym właśnie miejscu, w otoczeniu przepięknych krajobrazów jednego z najpiękniejszych i najczystszych zakątków Polski - Pogórza Dynowskiego, w niewielkiej miejscowości Humniska, źródło ma niezwykła woda. Chociaż płynęła pod powierzchnią ziemi w głębi karpackiego fliszu wiele stuleci, dopiero przed dekadą po raz pierwszy wypłynęła na powierzchnię.

Przeczytaj także: Inwestycje w Jakość Wody w Proszówkach

Gdzie Kupić Wodę Java?

Chcesz, aby woda Java w szklanych butelkach zagościła w Twoim jadłospisie i zastanawiasz się, gdzie ją kupić? W sklepie online Woda z Neta dostępna jest woda niegazowana Java w szkle wysyłana w opakowaniu zbiorczym po 12 butelek o objętości 0,86 l. Oferowana przez nas dostawa wody do domu to gwarancja, że Twoja woda zamknięta w estetycznej szklanej butelce dotrze do Ciebie w nienaruszonym stanie.

Zalecenia dotyczące spożycia i przechowywania

Zalecane jest picie naturalnej, niegazowanej wody mineralnej w ilości co najmniej od 4 do 6 szklanek dziennie. Aby dłużej cieszyć się jej oryginalnym smakiem, wodę należy przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.

Przeczytaj także: Woda mineralna Józef: Zalety

tags: #woda #mineralna #jawa #skład #i #właściwości

Popularne posty: