Cisowianka: Skład Mineralny i Właściwości Naturalnej Wody Mineralnej

Woda CISOWIANKA to naturalna woda niegazowana, dostępna w butelkach o pojemności 1.5L, idealna do codziennego spożycia. Doskonale nawadnia organizm, dzięki czemu jest niezastąpiona w biurze, domu oraz na wyjazdach.

Pochodzenie i Wiek Wody

Cisowianka to naturalna woda mineralna pochodząca z nałęczowskich pokładów wodonośnych, znajdujących się na głębokości 100 metrów. Jest nierozerwalnie związana z mikroklimatem uzdrowiskowym.

Butelkowana u źródła w ultranowoczesnym zakładzie z zastosowaniem rozwiązań umożliwiających zachowanie jej pierwotnych, naturalnych właściwości.

Wiek naturalnej wody mineralnej Cisowianka, czyli czas przenikania kropli do pokładów, z których jest czerpana, wynosi około 400 lat, co stanowi ewenement na skalę światową. Badania wody wykazały, że jej wiek to około 400 lat, co oznacza, że ostatni raz styczność ze środowiskiem zewnętrznym miała w XVII wieku.

Skład Mineralny Cisowianki

Cisowianka jest wodą średniozmineralizowaną, zawierającą jednak spore ilości wapnia i magnezu, których znaczenie dla zdrowia jest bardzo duże i powszechnie już teraz znane. Dzięki ogólnie umiarkowanej ilości składników mineralnych jest smaczna i ma przyjemny smak, dzięki czemu jest doskonałym napojem do gaszenia pragnienia, chętnie pitym zarówno przez starszych, jak i dzieci.

Przeczytaj także: Woda gazowana z cukrem: prawda o zdrowiu

Cisowianka jest wodą naturalnie niskosodową, odpowiednią dla diety ubogiej w sód. W naszej wodzie zawartość sodu nie przekracza 11mg/l, więc idealnie sprawdzi się ona w diecie ubogiej w sód.

Skład wody niegazowanej:

  • Ogólna mineralizacja: 687,4 mg/l
  • Jony wodorowęglanowe (HCO₃): 488
  • Jony wapniowe (Ca²⁺): 120
  • Jony magnezowe (Mg²⁻): 19,9
  • Jony sodowe (Na⁺): 9,9
  • Jony potasowe (K⁺): 4,3
  • Jony Chlorkowe (Cl⁻): 2,3
  • Jony Fluorkowe (F⁻): 0,2
  • Jony siarczanowe (SO₄²⁻): <10

Właściwości i Korzyści Zdrowotne

Dzięki dobrze zbilansowanej diecie można ją pić w dowolnej ilości nie naruszając bilansu minerałów w organizmie i zachować ich odpowiedni poziom. Pijąc Cisowiankę wypłukujemy także z organizmu zbędne, szkodliwe produkty, jakie tworzą się w czasie normalnych procesów życiowych.

Picie dobrej wody, jaką jest Cisowianka, ma także pozytywny wpływ na urodę. Kiedy nie ma odpowiedniej ilości wody, skóra staje się sucha i wiotka, pojawiają się zmarszczki i cellulit. Przestaje być wilgotna i gładka, a błony śluzowe zaczną się wysuszać. Także dzięki wodzie włosy nie tracą swojego naturalnego blasku, a paznokcie mają zapewnioną swoją twardość i elastyczność. Woda jest podstawowym składnikiem w każdej diecie odchudzającej.

Cisowianka wydobywana z płynących głęboko pokładów wodonośnych jest istotnym elementem współtworzącym mikroklimat tego miejsca.

Cisowianka Lekko Gazowana

Wody gazowane oraz lekko gazowane marki Cisowianka posiadają identyczny skład mineralny jak wody niegazowane. Dzieje się tak, ponieważ wszystkie te rodzaje wody pochodzą z jednego, niezmienionego źródła. Proces gazowania polega na nasyceniu wody dwutlenkiem węgla, co nie ma wpływu na jej podstawowy skład mineralny.

Przeczytaj także: Butelki na wodę gazowaną: jaki plastik wybrać?

Dzięki temu, bez względu na wybór między wodą gazowaną, lekko gazowaną czy niegazowaną, konsumenci mogą być pewni, że otrzymują ten sam wysokiej jakości produkt z tymi samymi korzystnymi dla zdrowia minerałami.

Brak Witamin i Alergenów

Ponieważ woda Cisowianka jest pobierana i butelkowana bezpośrednio z podziemnego źródła, nie zawiera ona żadnych witamin. To właśnie te minerały, takie jak wapń, magnez czy potas, nadają wodzie Cisowianka jej unikalne właściwości i skład mineralny. Woda mineralna jest więc naturalnie wzbogacona w minerały, które wspierają organizm w codziennym funkcjonowaniu.

Jedną z wyróżniających cech wód marki Cisowianka jest brak jakichkolwiek alergenów. To sprawia, że są one bezpieczne do spożycia dla wszystkich grup konsumentów, w tym dzieci, kobiet w ciąży oraz osób starszych. Woda Cisowianka stanowi bezpieczną alternatywę dla osób z różnymi alergiami pokarmowymi, bez obaw o reakcje alergiczne.

Produkcja i Kontrola Jakości

Cisowianka rozlewana jest na nowoczesnej linii rozlewniczej wyposażonej w maszyny rozlewnicze nowej generacji. Dzięki wysokim standardom higienicznym podczas rozlewu wody uzyskano długi, dwuletni termin przydatności jej do spożycia. Nad tym aby zachować te wysokie parametry jakościowe wody czuwa własne bardzo dobrze wyposażone i wciąż rozbudowywane specjalistyczne laboratorium. Cisowianka badana jest też systematycznie przez specjalistyczne laboratoria zewnętrzne i Sanepid.

Przeczytaj także: Walory zdrowotne i smakowe Cisowianki Lekko Gazowanej

tags: #cisiowianka #skład #mineralny

Popularne posty: